"Випалює пілотів дотла": як Шумахеру вдалося вижити в "Феррарі" і чому з Італії біжить Феттель

25 травня 2020, 12:26

Олена Павлова Олена Павлова

На пілотів "Скудерії" чиниться тиск в національному масштабі

Президент Асоціації гонщиків і переможець "24 годин Ле-Мана" Олександр Вюрц прокоментував видхід чотириразового чемпіона Формули-1 Себастьяна Феттеля з "Феррарі". Раніше ми повідомляли, що самий усміхнений гонщик Формули-1 змінює стайню.

"Себастьян – мій друг, але я не очікував, що це станеться. Він тримає причини в таємниці. Якщо ви подивитеся на історію "Феррарі", то перші роки в команді виглядають привабливо для будь-кого. Всі ці радіопереговори, прояв емоцій. Але в якийсь момент, як це було і з Фернандо Алонсо, здається, що система "Феррарі" випалює пілотів дотла. Колишня любов моментально зникає. Саме це і сталося з Феттелем, хоча сам він безпосередньо про це мені не говорив", – вважає Вюрц.

Реклама

Читайте також: Екстремальне водіння на тестах: гонщика Формули-1 двічі розвернуло і довелося зупинити заїзди

Феттель святкує перемогу

Феттель святкує перемогу / Фото: AFP

"Для італійців "Феррарі" – не просто пристрасть. На пілотів чиниться тиск в національному масштабі. Вони люблять вас, якщо ви допомагаєте їм перемагати. Але якщо успіхів немає, це викличе зворотну реакцію. У цій команді завжди є тертя. Подивіться, скільки керівників вони змінили за останні роки. Це пов'язано з їх менталітетом. Епоха Міхаеля Шумахера, Росса Брауна, Жана Тодта – виняток. Коли ця група прийшла туди, то була неймовірно сильна, щоб перешкоджати італійському тиску", – наводить слова Вурца Sky Sports.

Ми також писали, що повелитель швидкості побив рекорд Бекхема в рейтингу найбагатших спортсменів Британії.

Реклама

Дивіться, як Кімі Райкконен готувався до нинішнього сезону Формули-1

Кімі Райкконен готується до нового сезону Відео: Instagram

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти