Для чайників: як УЄФА представив фінал Ліги чемпіонів в Києві

Головні факти про київський фінал для тих, хто зовсім не розбирається в футболі

На офіційному сайті УЄФА з'явився спеціальний матеріал, присвячений майбутньому фіналу Ліги чемпіонів в Києві. Поєдинок відбудеться 26 травня в НСК "Олімпійський". Матеріал на сайті УЄФА вийшов під заголовком "Фінал Ліги чемпіонів для чайників". У ньому зібрані всі найголовніше про київський фінал, щоб можна було блиснути ерудицією перед друзями або вразити дівчину, навіть якщо ви зовсім не розбираєтеся у футболі.

Раніше на нашому сайті з'явився матеріал Все, що треба знати про фінал Ліги чемпіонів в Києві: де зустріти футболістів, які вулиці перекриють і кого можна буде послухати в фан-зоні.

Про що взагалі йдеться?

Про фінал Ліги чемпіонів УЄФА, само собою. Два найкращих клуби Європи, купа зірок, величезний стадіон. "Реал" виграв два останні турніри і мріє зробити це в рекордний 13-й раз. "Ліверпуль" перемагав п'ять разів і поступається лише "Реалу" і "Мілану" (7).

Чого очікувати?

Ось чого не чекати – то це оборонної гри. "Ліверпуль" цьому сезоні встановив рекорд результативності одного розіграшу Ліги чемпіонів, а "Реал" завжди славиться атакуючим футболом. Можемо сказати, що буде точно. Дуа Ліпа на церемонії відкриття. Класний футбол. Вручення трофея. Радість і сльози. Конфетті і феєрверк. Десятки селфі. Шик, блиск, краса!

До речі, відома британська співачка Дуа Ліпа вже прибула до України, де візьме участь у відкритті фіналу Ліги чемпіонів між мадридським "Реалом" і "Ліверпулем". Співачка виконає свої головні хіти "Be the One" і "New Rules".

За ким стежити?

Буде цілий розсип зірок і найяскравіша серед них – Кріштіану Роналду. З нього і почніть. Роналду може виграти Лігу чемпіонів вп'яте. Майже напевно вшосте поспіль стане її найкращим бомбардиром. І є найрезультативнішим гравцем в історії турніру. Втім, "Ліверпуль" цим не налякати. Нехай у Роналду 15 голів, зате форварди англійців Мохамед Салах, Роберто Фірміно і Садьо Мане на трьох забили 29. Тож 0:0 навряд чи буде.

О котрій початок?

У суботу о 20:45 за центральноєвропейським часом (11:45 Лос-Анджелес, 14:45 Нью-Йорк, 15:45 Ріо-де-Жанейро, 21:45 Москва/Київ, 22:45 Баку, 23:45 Ташкент, 00:15 Нью-Делі, 00:45 Астана, 2:45 Пекін, 4:45 Сідней).

Раніше ми писали, що 40 телекамер покажуть матч в Києві на 226 країн світу. Вироблятиме картинку матчу спеціальна знімальна група УЄФА на чолі з режисером Джеймі Окфордом.

Все вирішиться в одному матчі?

Так. Якщо після 90 хвилин рахунок буде рівний, суддя призначить два додаткових тайми по 15 хвилин. Якщо рівновага збережеться, то потім і серію 11-метрових у звичному форматі: жереб вирішить, хто б'є перший, після чого суперники змінюються після кожного удару. Якщо після п'яти спроб з кожного боку результат буде нічийний, гра триватиме до першої помилки.

Що отримає переможець?

Насамперед кубок, який 1967 року зробив швейцарський ювелір. Зробив в поспіху, оскільки треба було за всяку ціну встигнути до власного весілля і поїхати на медовий місяць до Лос-Анджелеса. Трофей ще називають Кубком з великими вухами – через великі ручки, за які його зручно нести (на відміну від трофея Ліги Європи).

Переможець отримає кубок і золоті медалі, а також гарантує собі участь в сутичці з "Атлетіко" за Суперкубок УЄФА. Матч відбудеться 15 серпня в Таллінні на стадіоні "Ліллекюла".

Чим похизуватись у розмові

  • Зінедін Зідан з "Реала" може стати першим тренером, який виграв Лігу чемпіонів три рази поспіль.
  • Жоден футболіст з нинішнього складу "Ліверпуля" ще не грав у фіналі Ліги чемпіонів.
  • У 18 з 24 фіналів Ліги чемпіонів команда, яка забивала першою, в результаті перемагала.
  • Разом з тим, дуже швидко забивати теж не можна. Команди, які забили три з чотирьох найшвидших голів за всю історію фіналів Ліги чемпіонів (до шостої хвилини), в результаті зазнали поразки.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
segodnya.ua в telegram-каналi segodnya.ua на Google News
Більше новин
Реклама
дівчата Євро
Опитування
Favbet стрим
Плейлист збірної
Favbet стрим
Дівчата покеру
PokerMatch

Сара
Шафак

Фінляндія
Міс Фінляндія-2012
Опитування
Таблиці Євро-2020

Група

A
B
C
D
E
F
#
Команда
І
Г
О
1
2
6:0
6
2
2
3:1
4
4
2
0:5
0
Показати бiльше
#
Команда
І
Г
О
2
2
1:3
3
4
1
0:1
0
Показати бiльше
#
Команда
І
Г
О
Показати бiльше
#
Команда
І
Г
О
1
1
2:0
3
2
1
1:0
3
Показати бiльше
#
Команда
І
Г
О
3
1
0:0
1
4
1
1:2
0
Показати бiльше
#
Команда
І
Г
О
Показати бiльше
Всі таблиці Євро

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти