В Україні зафіксовано черговий випадок ботулізму у мешканок Хмельницької обл., передають "Українські новини" з посиланням на Держспоживслужбу.
Фахівці припускають, що захворювання ймовірно зумовило вживання рибної консерви "кілька в томаті" промислового виробництва.
Читайте також: Спалах ботулізму в Україні: смертельну інфекцію знайшли в консервах
59-річна пацієнтка Хмельницької міської інфекційної лікарні 13 липня була госпіталізована з діагнозом "ботулізм, середня форма важкості".
Жінка розповіла медикам, що вживала консервовану продукцію домашнього виготовлення (тушонка зі свинини) і рибну консерву промислового виробництва (кілька в томаті).
Читайте також: У Кіровоградській області жінка померла від ботулізму
У Держспоживслужбі також підкреслили, що 10 липня було дано доручення щодо збору інформації серед операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання ветеринарно-санітарних вимог і санітарного законодавства.
Раніше сайт "Сегодня" дізнавався, як не захворіти на ботулізм і де шукати ліки.
Нагадаємо, в Україні зареєстровані випадки захворювання на ботулізм серед населення, пов'язані з вживанням рибної продукції. Раніше в Держспоживслужбі повідомляли про спалах небезпечної інфекції в Полтавській, Сумській та Запорізькій областях. Крім того, ботулізм діагностували у Вінницькій, Київській, Одеській та Херсонській областях.
Ботулізм – важке токсичне інфекційне захворювання, в результаті якого уражається нервова система. Важка форма захворювання може призвести до летального результату. Бактерії інфекції можуть жити у в'яленій і сушеній рибі, грибах домашньої консервації, м'ясних і рибних консервах і ковбасі.
Читайте також:
- Спалах ботулізму в Україні: смертельну інфекцію знайшли в консервах
- На Кіровоградщині жінка померла від ботулізму
- Спалах ботулізму в Україні: як не підхопити інфекцію і де шукати ліки
- У Маріуполі вагітна жінка через рибу з базару заразилася ботулізмом
- В Україні вперше за три роки з'явилися ліки проти ботулізму
- Ще один киянин захворів на ботулізм через в'яленого карася