Як Сергій Бубка з олімпійцями готував Кайпірінью

8 червня 2016, 15:09
Перед Ріо-2016 спортсмени знайомилися з бразильською кухнею

Реклама

До Олімпіади в Ріо залишилося 58 днів, тому журнастов привітати з професійним святом спортсмени вирішили в бразильській тематиці. Разом з кухарями страви країни самби та футболу готували президент НОК Сергій Бубка, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, чемпіонка Ігор в Лондоні-2012 фехтувальниця Яна Шемякіна та чемпіонка світу з художньої гімнастики Ганна Різатдінова, яка тільки вночі прилетіла з Кубка світу в Іспанії. Не без підказок кухарів олімпійцям скорилася Кайпірінья – ананас на грилі і кілька видів м'яса.

"У мене був хороший учитель, тому від процесу отримав задоволення, – розповів про дебют в ролі шеф-кухаря Сергій Бубка. – Раніше готував все сам, але зараз вже багато років цим займається дружина".

"Ми прилетіли о 2 годині ночі, вранці була на тренуванні, і ось між ними прийшла сюди, – розповіла Анна Різатдінова. – Танцювала самбу я вже дуже багато разів, а бразильську їжу готувала вперше. Мені сподобалося. Бразильська кухня – дуже специфічна, я була в Ріо-де-Жанейро, я це знаю. Там багато екзотичних фруктів, які додаються в найрізноманітніші салати, подаються до м'яса. Але завжди цікаво спробувати щось нове. Буває сама готую, але це буває нечасто, тому що після тренування просто доповзаю до ліжка. Але, думаю, з'явитися більше часу, і я буду частіше стояти біля плити".

Реклама

"В Олімпійському селищі багато всього можна спробувати – і європейську кухню, і бразильську, – сказала Анна про харчування Ріо. – Але до змагань, думаю, мій раціон буде дуже обмежений, наприклад, салати з шматочком білого м'яса. А вже після них вже спробую в Бразилії максимум".