На Гран-прі Японії посилили безпеку після смертельної аварії Бьянкі

24 вересня 2015, 11:40

Керівництво траси в Японії організовує водостоки і прибере кран за загородження

Організатори етапу чемпіонату Формули-1 Гран-прі Японії посилили заходи безпеки на автодромі "Судзука" після того, як минулого року на цій трасі розбився французький гонщик команди "Маруся" Жюль Бьянкі.

Реклама

Наприкінці гонки на Гран-прі Японії 5 жовтня 2014 Бьянкі вилетів з траси і врізався в евакуатор, який перевозив машину пілота "Заубера" Адріана Сутіла. Француз, який отримав черепно-мозкову травму, був доставлений в лікарню префектури Міе в Йоккаіті, де йому зробили операцію. У листопаді Бьянкі перевезли в одну з клінік Ніцци, а 17 липня цього року 25-річний гонщик, так і не прийшовши до тями, помер.

Як було згодом встановлено, одним з факторів, що стали причинами аварії француза, були потоки води на трасі в сьомому повороті, викликані дощем, який посилився під кінець перегонів. Щоб уникнути повторення подібного на "Судзукі" використовуватимуться пористі асфальтові смуги і U-образні водостоки в деяких поворотах. Особлива увага приділяється поворотам 1, 3, 6, 7, 13 і 18. Ці водостоки повинні сприяти більш швидкому відходу води з полотна, щоб машини не зривалися в аквапланування.

Крім того, у сьомому повороті встановлено новий кран, розташований за захисними бар'єрами, замість використаного торік трактора, зіткнення Бьянкі з яким і призвело до трагічних наслідків.

Чотирнадцятий етап чемпіонату Формули-1 поточного сезону – Гран-прі Японії – пройде 25-27 вересня.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти